Flora- en faunatoets

Als u van plan bent werkzaamheden uit te voeren, dan dient u te handelen conform de Wet natuurbescherming (voorheen: Flora- en faunawet). Dit houdt in dat u moet onderzoeken wat de effecten van de werkzaamheden op beschermde planten en diersoorten zijn. Door in een vroeg stadium van de planvorming rekening te houden met de Wet natuurbescherming, kunt u vertraging bij de uitvoering voorkomen. Aan de hand van een flora- en faunatoets (quickscan) kan, indien noodzakelijk, een gedegen inschatting gemaakt worden voor nader onderzoek en kan bepaald worden of eventueel een ontheffing nodig is. Door goed onderzoek te combineren met een juiste planning kunnen veel kosten en tijd bespaard worden!

Aanvraagformulier voor een offerte

Voor het opstellen van een offerte hebben wij de volgende informatie nodig:

• Locatie en begrenzing van het terrein, het liefste met een luchtfoto of andere kaart
  • Activiteiten die zullen plaatsvinden, zoals: boomkap, dempen van sloten, sloop van gebouwen
  • Eventueel de geplande datum voor uitvoer van de ingreep

Koeman en Bijkerk is een zusterbedrijf van Bureau Waardenburg. Mede daardoor kan veelal bespaard  worden op de reiskosten en kunnen opdrachten in heel Nederland worden uitgevoerd.

De resultaten worden voor u vastgelegd in een heldere rapportage met concrete aanbevelingen en eventueel noodzakelijke vervolgstappen. Indien gewenst kunnen wij u ook begeleiden in het ontheffingstraject of de ontheffing voor u aanvragen.

Flora en Fauna toets, Quickscan