Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/0/d/b/koemanenbijkerk.nl/httpd.www/wp-content/themes/specular/admin/inc/extensions/customizer/extension_customizer.php on line 376 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/0/d/b/koemanenbijkerk.nl/httpd.www/wp-content/themes/specular/admin/inc/extensions/customizer/extension_customizer.php on line 398 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/0/d/b/koemanenbijkerk.nl/httpd.www/wp-content/themes/specular/admin/inc/extensions/customizer/extension_customizer.php on line 416 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/0/d/b/koemanenbijkerk.nl/httpd.www/wp-content/themes/specular/admin/inc/extensions/customizer/extension_customizer.php on line 420 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/0/d/b/koemanenbijkerk.nl/httpd.www/wp-content/themes/specular/admin/inc/extensions/customizer/extension_customizer.php on line 447 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/0/d/b/koemanenbijkerk.nl/httpd.www/wp-content/themes/specular/admin/inc/extensions/customizer/extension_customizer.php on line 459 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/0/d/b/koemanenbijkerk.nl/httpd.www/wp-content/themes/specular/admin/inc/extensions/customizer/extension_customizer.php on line 478 Ecologisch onderzoek en advies | Bureau Waardenburg Vestiging Noord

Ecologisch onderzoek en advies

Bureau Waardenburg, vestiging noord, is een bedrijf voor ecologisch onderzoek en advies gevestigd in Haren (bij Groningen). Sinds 1987 voeren wij opdrachten uit voor overheid en bedrijfsleven. Onze doelen zijn bruikbaarheid en betrouwbaarheid en een duurzame relatie met onze klanten. Wij zijn innovatief op het gebied van ecologische monitoring en beoordeling.

De collega’s op het biologisch laboratorium verwerken jaarlijks honderden monsters die verzameld worden in het kader van monitoringprogramma’s en onderzoeksprojecten. Met veel inzet en kennis worden determinaties en tellingen uitgevoerd van fytoplankton, kiezelalgen, sieralgen, zoöplankton en macrofauna, uit zowel zoete, brakke als mariene wateren. Voor controle op de kwaliteit van zwemwater analyseren we monsters op de aanwezigheid van potentieel giftige algen of de veroorzaker van zwemmersjeuk: Trichobilharzia.

Wij hebben ruime ervaring met het uitvoeren van inventarisaties van uiteenlopende planten- en diergroepen, met bemonsteringen en ecologisch onderzoek op het land en op het water, met ecologische beoordelingen. Wij kunnen knelpunten- en systeemanalyses uitvoeren en we zorgen voor de ecologische advisering en begeleiding bij herinrichtings- en natuurontwikkelingsprojecten. Voor bestandsopnamen van vis werken wij samen met een vast team van beroepsvissers.

Wij werken volgens een kwaliteitsmanagementsysteem dat is gebaseerd op NEN EN 17025:2005 en ons kwaliteitssysteem is sinds april 2013 geaccrediteerd door de Raad voor de Accreditatie (RvA).

Voor meer informatie en om eens rond te kijken bent u altijd welkom op ons laboratorium en kantoor in Haren.

Uw contactpersoon

ir. Gerwin Bonhof
E: g.h.bonhof@buwa.nl
T: 050-820 0016

Referentieprojecten


Evaluatie gedragscode voor waterschappen (UvW / 2015-2016)

Hydrobiologisch onderzoek (Aqualysis / 2014-2015)

Hydrobiologisch onderzoek (Waterschap Reest en Wieden / 2002-heden)

Aquatisch ecologisch onderzoek (Waterschap Regge en Dinkel / 2002-2013)

Ecologisch onderzoek Groninger meren (Waterschap Hunze en Aa ’s / 200x-2011)

Eindredactie Handboek Hydrobiologie (STOWA 2008-2010)